Broskvičky bez formiček
Potřebné ingredience
500g hrubé mouky, 500g hladké mouky, 400g cukru, 4 vejce, 250ml oleje, 200ml mléka, 1 čajová lžička sody bikarbony, 1 prášek do pečiva, špetka soli, kůra z 1 citrónu. Krém: jakýkoliv, záleží na Vás, já dala banánový a jahodový. Lepší jsou světlejší druhy krémů, ty tmavší by kazily celkový estetický dojem, ale lze samozřejmě také udělat. Čokohmota na šťopky a lístečky z potahovky MM. Barvy Kovandovy na obarvení broskviček - dáme si oranžovou, žlutou a červenou do kelímku, do něj přilejeme trochu vody a štětečkem barvíme dle libosti. Ještě dodám, že pokud budete broskvičky plnit nějakým kompotovaným ovocem, např. zrovna těmi broskvemi, což by umocnilo ten pocit, že je opravdu "jako" broskvička, tak doporučuji obarvit tu kompotovanou šťávičku. Dát do 3 různých mističek dané barvičky a barvíme. ,-)
Postup přípravy
Poté je sejmeme z plechu, aby zespodu nenavlhly, necháme vychladit a vydlabeme do každé z nich důlek. Plníme krémem, můžeme i marmeládkou či přidat ovoce, nejlépe broskví, když jsou to broskvičky! ,-) Slepíme k sobě, obarvíme štětečkem Kovandovýma barvičkama - já použila žlutou a červenou a oranžový sirup mandarinkový (ten se mi ale nakonec neosvědčil a tak jsem jej v průběhu barvení vynechala, ony se ty barvy stejně hezky samy prolnuly)...poté vyválíme v cukru a zasadíme šťopku a lístečky.
Šoupneme do lednice a vyndáváme na stůl těsně před podáváním jako např. dorty. Jsou to krásné broskvičky, které se hodí na slavnostnější příležitost a jsou určeny spíše k rychlé konzumaci.
Recept na těsto použitelné bez formiček jsem našla na MMB Sk.,-)
Před upečením skládáme dál od sebe, ještě nakynou.
Po upečení. Chtělo je dát ještě kousek dál od sebe.
Vydlabaný "polotovar".,-) Dělala jsem z poloviční dávky a měla jsem jich 46ks, tzn. 23 kompletních broskviček o vel. asi 5x6cm. V troubě opravdu dost nakynuly. :-)
xxx
xxx
Dobrou chuť. ,-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé